Intensivutbildning

Intensivutbildning

Intensivutbildning innebär att man genomgår alla steg som när man "normalt" tar körkort, skillnaden är att man gör det på kortare tid.

När du bokar en intensivutbildning gör vi ett individuellt schema med körlektioner utifrån dina önskemål.

För att du på bästa sätt ska tillgodogöra dig en intensivutbildning är det bra om du har körvana sedan tidigare. Är du nybörjare så hjälper vi dig naturligtvis med din utbildning, men det kan ta lite längre tid.

En intensivkurs kan se ut på många olika sätt. Alltifrån att du kör 2-3 lektioner per dag under ett par veckor till ett par lektioner per vecka under flera månader. Det beror till stor del på din tidigare bil- och körvana.

Hur lång tid det tar att genomföra en körkortsutbildning är högst individuellt. Viktiga faktorer är hur lätt du har för att lära dig samt om du har möjlighet att övningsköra privat mellan dina körlektioner.

Beroende på dina förkunskaper bokar vi in dig i 2-4 veckor. Under den perioden kommer du även att köra Riskutbildning 2 (halkbanan). Tanken med en intensivutbildning är att efter dessa veckor ska du vara så pass klar både med teorin och med körningen så det går att anmäla dig till både teori- och körprov. Beroende på Trafikverkets köer så kan man då åka hem (beroende på vart du bor) och fortsätta plugga teori på distans och möjligheten finns att skriva teoriprovet på sin hemort. Sen kommer du tillbaka till oss samma vecka som ditt körprov och hinner då köra en del lektioner innan ditt körprov.