Riskettan

RISKUTBILDNING DEL 1

Riskutbildningen kan göras när som helst i din körkortsutbildning. Med fördel tidigt i utbildningen för att du lättare ska kunna reflektera över riskerna i trafiken. Du kommer under kursen ställas inför flera ställningstaganden om hur Du kan påverka din egen situation i trafiken.

Kursens innehåll:

  • Risker i trafiken
  • Trötthet
  • Alkohol och andra droger

Kursen är 3,5 timmar. Vi bjuder på fika.

Kursen hålls på trafikskolan både i Säter och i Hedemora.

Viktigt! Ta med giltig ID-handling.

Det här innebär riskutbildning 1

Den största och viktigaste insikten du måste greppa under din körkortsutbildning är vilka risker det innebär att vistas i trafiken. Att vara riskmedveten är ett måste om du ska klara ditt körprov. Under din resa mot B-körkortet är det obligatoriskt att genomgå en Riskutbildning. Den är uppdelad på två delar där den första, Riskettan, är en teoretisk genomgång av olika risker i trafiken. Den andra delen, Risktvåan/Halkkörningen, är en praktisk övning på halkbana.

I vår e-handel kan du boka din Riskutbildning 1 hos oss på Trafikcenter i Dalarna i Hedemora eller Säter. Kursen är 3,5 timmar lång och under den tiden kommer vi att prata om olika risker som trötthet, alkohol, droger och hur ditt eget beteende kan utgöra ett hot mot både din och andras säkerhet. Kursen ger dig ovärderliga insikter om trafiksäkerhet. Vi bjuder på fika under kursen och det finns kaffe, te och saft.

Viktigt LÄS DETTA:

Information inför kursen:

  • Bokningen är giltigt först när vi har mottagit betalningen.
  • Avbokning av bokad riskutbildning 1 ska ske på telefon 0225-53430 senast två dagar före kursen. Annars debiteras avgift för sent återbud!
  • Du måste ha giltigt ID med dig vid kurstillfället.
  • Kom i god tid. Gärna 10–15 minuter innan kursen startar.
  • Kursen hålls på svenska och för att bli godkänd av oss måste ni ha en god förståelse för det svenska språket. Du välkommen att ta med dig en tolk om du behöver. Vi förbehåller oss rätten att underkänna personer som inte kan ta till sig undervisningen.