Halkbanan

Riskutbildning del 2 - Halkbanan

När?

Datumet har du sett under dina "bokningar" på Elevcentralen

  • 08.00 hämtas eleverna som bor i Hedemora upp
  • 08.20 hämtas eleverna som bor i Säter upp
  • ca 15.00 beräknas vi vara tillbaka i Hedemora

Innan vi åker mot Falun kommer vi tillsammans att ha en "Fordonslektion", som du också ser bland dina "bokningar" inne på Elevcentralen. På den kommer vi tillsammans gå igenom de 3 olika säkerhetskontrollerna som finns och som är obligatoriska ihop med körprovet.

Var?

Samling på trafikskolan i Hedemora respektive Säter för gemensam resa med Sofia, Anna, Carolina eller Inge. Vi åker oftast med "full bil", dvs 4 elever och 1 lärare - om man vill ha så finns det munskydd att använda, säg till oss i så fall. Det finns även möjlighet att ta sig till och från halkbanan i Falun själv, om man inte vill dela bil med andra, tala om det för oss i så fall. Du och de andra eleverna får turas om att köra fram och tillbaka till halkbanan som ligger i Falun, om ni vill.

OBS!

KOM IHÅG ATT MEDDELA DIN LÄRARE SENAST 2 DAGAR FÖRE HALKBANAN OM DU VILL KLIVA PÅ I HEDEMORA ELLER SÄTER!


Hur?

Väl framme i Falun på Trafikövningsplatsen samarbetar vi oftast med en till trafikskola. Vi kommer börja med ett kortare teoripass av vad som kommer hända under dagen, sen kommer vi prata lite krocksäkerhet innan vi går ner på banan och kör. På halkbanan kör vi med halkbanans bilar.
Innan vi åker hem sen så tar vi en kortare matpaus för de som har något att äta med sig.

 

Att ta med!

  • Godkänd legitimation (ID-kort, pass eller körkort)
  • Oömma kläder efter väder
  • Något att äta

Kostnad?

Riskutbildning 2 kostar 2850:-. Vissa har betalt summan i förskott och vissa inte, om den inte är betald i förskott så ska den betalas innan vi åker mot Falun. Om du är osäker på om du redan betalt den eller inte, så fråga din lärare bara 🙂

 

Hör gärna av dig om du har några funderingar!