B-utbildning

Säter och Hedemora är relativt små städer att lära sig köra bil i..

..trots sin storlek innehåller de allt!

 

Här får du, i en lugn miljö, lära dig att köra både på enkelriktade gator, i rondeller och på större vägar.
Du får, med andra ord, lära dig allt i din egen takt.

Uppkörningen sen sker i Hedemora. Om du kört mestadels av din utbildning i Säter, kommer vi även att köra i Hedemora inför ditt körprov.

Som övningsbil använder vi oss av miljövänliga, lättkörda och säkra bilar, Golf. I dagsläget har vi även en manuellt växlat T-Roc samt en Audi Q3 (används mest på släputbildning). Våra automatväxlade bilar är Ford Fiesta.
För både eran och våran säkerhet är de dessutom utrustade med alkotester från Dräger.

Din privata handledare är välkommen att åka med under körlektionerna - allt för att din utbildning ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

Under perioden 15 oktober - 15 mars erbjuds alla elever att köra i mörker, genom att vi erbjuder körlektioner under tidig morgon och sen eftermiddag/tidig kväll. Resten av året sker mörkerutbildningen i teorisalen.

Varje elev erbjuds en kostnadsberäkning av sin utbildning samt att varje elev får en egen plan över sin utbildning.

Vi erbjuder också lärarledda teorikurser! I en teorikurs är det 4 lektioner med olika innehåll. Varje lektion är ca 1½ lång och i genomsnitt har vi teori 2 kvällar/eftermiddagar i veckan.
Föranmälan krävs då antalet platser är begränsat! (använd gärna anmälningsformuläret under "Anmäl dig").

Vi använder oss av STR´s app, Körkort nu - med Elevcentralen, ett digitalt material där du hittar all teoretisk information du behöver och du kan även kolla på filmer och svara på frågor och göra olika tester, samt boka körlektioner m.m. Vi erbjuder såklart även böcker för de som hellre vill ha det.