Prov

Nu är det snart dags för ditt/dina prov!

Här kommer lite information som är bra att veta!

OBS!!
Du som är under 18 år när du bokar ditt prov måste ha betalat ditt prov senast 25 timmar innan provstart! Provet kommer att avbokas automatiskt om avgiften inte blir betald i tid!
Här kan du logga in och se om provavgiften är betald samt betala om den inte är betald!
Förarprov - Bokning (trafikverket.se)
Kom ihåg att det du betalar till Trafikverket är avgiften för teori- och körprov och har inget med betalningen till oss på trafikskolan att göra.

 

Du som ska göra prov för AM, B eller BE ser dina bokade datum inne på Elevcentralen, det kommer även en bekräftelse hem med posten. I Elevcentralen, på din bokning gällande körprovet, finns det ett infomations-i, där ser du vilka tider som gäller, vart vi ska träffas och när.
Ska du göra prov för B96 har du fått ett datum av din lärare, även du får en bekräftelse hem med posten.

Teoriprov för AM, B och BE

Teoriprovet skrivs närmast i Falun. Du ska vara på plats ca 30 minuter före provet för att fotograferas i deras automat, det är det fotot som kommer på ditt körkort sen.
Du får ta dig till och från teoriprovet själv.
Du måste kunna legitimera dig med en giltig legitimation: körkort, pass eller id-kort
Här hittar du adresserna till alla förarprovskontor i Dalarna
Teoriprovet kostar 325:- (dagtid) eller 400:- (efter kl: 18.00 och helger). Faktureras i efterhand från Trafikverket. Betala gärna i förskott genom att logga in på Trafikverkets sida
Fotograferingen till ditt körkort kostar 80:-. Faktureras från Trafikverket.
OBS!! Avgiften för ditt teoriprov samt fotografering MÅSTE vara betald till Trafikverket senast 25 timmar innan provet!

Körprov för B, BE och B96

Körproven görs närmast i Hedemora eller Borlänge. Du har tillsammans med din lärare kommit fram till och bokat ett körprov i någon av städerna. I samband med ditt körprov börjar så träffas vi antingen vid trafikskolan eller direkt vid Trafikverket, din lärare ger dig mer information. Via din inloggning till Elevcentralen så ihop med din bokning för körprovet finns det information om vilken tid och vart ni träffas innan provet, markerat med ett "i" (som i information)
Du måste kunna legitimera dig med en giltig legitimation: körkort, pass eller id-kort.
Körprov för B och B96 kostar 800:- (vardagar) eller 1040:- (efter kl: 18.00 och helger). Faktureras  efterhand från Trafikverket. Betala gärna i förskott genom att logga in på Trafikverkets sida
Körprov för BE kostar 1650:- (vardagar) eller 2145:- (efter kl: 18.00 och helger). Faktureras från Trafikverket.
Omprov säkerhetskontroll BE kostar 325:- (vardagar) eller 400:- (efter kl: 18.00 och helger). Faktureras från Trafikverket.

Kom ihåg att du som ska göra körprov för B96 MÅSTE fotograferas hos Trafikverket FÖRE ditt körprov!

Här hittar du aktuella öppettider.

 

VIKTIG INFORMATION!

Trafikverket har ändrat sina rutiner för bokning av prov vid ett eventuellt underkänt prov!

Om du skulle göra ett prov som inte blir godkänt så kan vi inte boka något nytt prov innan du betalt in avgifterna för prov till Trafikverket. Du gör det enklast och snabbast genom att logga in med mobilt bank-id på din personliga sida på Trafikverket. Via denna länk kan du logga in och betala direkt med kort eller swish.
OM DU INTE KLARAR DITT TEORIPROV MÅSTE DU MEDDELA OSS DET SÅ FORT SOM MÖJLIGT!

De nya reglerna säger också att du måste klara ditt teoriprov för att få göra ditt körprov. Om du inte skulle klara ditt teoriprov så vill vi att du hör av dig då fort som möjligt efter så vi får prata om hur vi går tillväga - om tiden räcker till kan vi boka in ett nytt teoriprov innan körprovet.
Om du inte skulle klara ditt teoriprov och måste boka av ditt körprov så måste det göras inom 24 timmar innan provet för att slippa betala avgiften för provet.

DINA KONTAKTUPPGIFTER:
Logga in på Trafikverkets sida för att titta så dina kontaktuppgifter stämmer, adress, mobiltelefon och mailadress. Det är viktigt att Trafikverket har aktuella uppgifter till dig om de skulle behöva få kontakt med dig. Om något inte stämmer så ändra till den aktuella uppgiften